Brf Berget 10

Icon

Bostadsrättsföreningen på Berget

Bygginformation

Nu närmar sig inte bara våren, utan också avslut på de yttre arbeten på vårt hus som vi dragits med hela hösten och vintern. Vi har som ni vet lagt helt nytt tak av helsvetsat rostfritt stål, vidare omfattande renoveringar av alla tätskikt (golv) på våra terasser, plan 5 och 6, samt slutligen lagat större putsskador på våra fasader. Allt för att få ett helt tätt och snyggt hus att bo bra i. Arbetena skulle varit klara före jul, så blev det inte men nu närmar det sig. En slutbesiktning var planerad till denna vecka, men en bästa gissning nu är slutbesiktning (cirka) vecka 8.

Ni har alla bidragit till en del av den digra lista med anmärkningar att kolla upp under denna slutbesiktning. Senaste veckan så har det utförts en del avslutande arbeten på det nya plåttaket. Det har som några av er uppmärksammat också inneburit att vårt fläktsystem varit avstängt. Helt enkelt för att arbetena bl.a. varit just plåtjobb kring fläktarna på taket. Det har i några fall inneburit att luften inte har rört sig som vårt ventilationssystem är tänkt, utan dofter har kommit från helt nya håll. Inte alltid till glädje. Vi beklagar verkligen detta, men att stänga av fläktarna en kort period då det utförs arbete har tyvärr varit nödvändigt.

En del byggnadsarbete inomhus återstår fortsatt i föreningens regi för att ta hand om de fuktskador som förorsakats av de tidigare läckande terrasserna och taket.

Styrelsen Brf Berget 10.

Category: Allmänt

Tagged:

Comments are closed.

Om Berget 10

Berget 10 är en tidig modernistisk bostadsfastighet ritad av arkitekten Sven Markelius.. Byggnaden uppfördes 1929-1930 och är belägen i korsningen Tegnérgatan/Dalagatan på Norrmalm i centrala Stockholm. Byggnaden var en av flera som uppfördes i kvarteret Berget omkring 1930 och den mest uttalat moderna. (Källa: Wikipedia)