Brf Berget 10

Icon

Bostadsrättsföreningen på Berget

INBROTTSPREVENTION

Senaste året har vi här i vårt hus haft en del små-inbrott i källaren och en del annan skadegörelse från personer utifrån. Vi har dock varit rätt så skonade från ”riktiga” inbrott.
Vi vill fortsätta att bo tryggt och säkert. För att fullfölja detta så har styrelsen en åtgärdsplan där vi t.ex. redan har reparerat dörren (luckan) till soprummet (som annars är en väg in i huset); vi har på samma sätt sett över ytterdörren (porten) och vi kommer successivt att gå igenom alla gemensamma dörrar och lås i huset för att säkerställa funktionen och vid behov förbättra.

Som ett led i detta kommer vi också att programmera portkoden så att det krävs nyckel vid inpassage under natten, fr.o.m. kl 22:00. Vi är medvetna om möjliga besvär vid olika kvälls-arrangemang men har samtidigt vägt detta mot allas säkerhet och bedömt nyttan så oerhört mycket större än de få gånger som det skulle orsaka besvär. Besvär som går att lösa.
Utrustningen är installerad, men själva införandet av tidsstyrd portkod räknar vi med om cirka en månad, för att alla ska hinna ordna portnycklar. Exakt datum meddelas senare

Portnyckel? Har jag en portnyckel? Ja det har Du rimligtvis. Det är samma nyckel som till källaren i uppgång A, liksom till tvättstugan, – eller till takterrasserna. Från och med nu så bör Du placera den på nyckelknippan som ”port-nyckel” och se till att alla i hushållet med egen dörrnyckel också har en egen portnyckel.
(Den kanske redan sitter där, för vid el-avbrott kommer Du inte in annars!)
På sikt, då vi gått igenom alla dörrar och deras funktion, så kommer vi troligen att genomföra låsbyte med nya säkrare lås/nycklar.

Vidare håller styrelsen på med en upphandling av säkerhetsdörrar till ett bra pris. Det blir som vi meddelat tidigare individuella beställningar för varje lägenhet. Det blir mycket bra dörrar, vars utförande ansluter till utseendet i våra trapphus och som höjer värdet på lägenheten, och vi hoppas på stor anslutning. Vi återkommer då vi har valt ut rätt leverantör.

Styrelsen.

Category: Allmänt

Tagged:

Comments are closed.

Om Berget 10

Berget 10 är en tidig modernistisk bostadsfastighet ritad av arkitekten Sven Markelius.. Byggnaden uppfördes 1929-1930 och är belägen i korsningen Tegnérgatan/Dalagatan på Norrmalm i centrala Stockholm. Byggnaden var en av flera som uppfördes i kvarteret Berget omkring 1930 och den mest uttalat moderna. (Källa: Wikipedia)