Hem » Allmänt » Påminnelse om avgiftshöjning 2024 och nya avier 

För att boka gården eller takterrassen, skicka mejl till info@berget10.se (ange: namn, lägenhetsnummer, datum, terrass/gård). Bokningen kommer att synliggöras i kalendern nedan.

Kalender och bokningar

Kontakta valberedningen@berget10.se om du vill hjälpa till med styrelsearbetet eller på andra sätt, speciellt om du har kunskaper inom ekonomi, byggnad/VVS och annat som hör till drift och förvaltning av fastighet

Påminnelse om avgiftshöjning 2024 och nya avier 

I avgiftsavierna som delades ut igår syns nu de nya avgifternas ökning med 12%.  

I exemplet nedan är alltså den nya månadsavgiften 4171 SEK. Eftersom den av styrelsen beslutade avgiftshöjningen för 2024 inte hann införas förrän fr.o.m. april månad, så fördelas första kvartalets avgiftshöjning på resterande årets nio månader. I exemplet nedan blir det alltså en retroaktiv del på 149 SEK. Totalsumman att betala in nedan blir således 4320 SEK per månad under 2024 i exemplet. 

2025 har ju den retroaktiva delen betalats in varför avgiften att betala in då blir lägre, dvs 4171 SEK i vårt exempel. 

Vi rekommenderar medlemmarna stående överföringar av månadsavgifterna den 28:e varje månad året ut. Ni som redan har infört stående överföringar måste ändra beloppen i dessa (dvs till 4320 SEK i exemplet nedan). Vid stående överföringar räcker det med att ange lägenhetsnumret utan månad, t.ex. “H1104”. 

/Styrelsen för Brf Berget 10 

Stockholm 2024-03-12 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anmäl din epostadress till info@berget10.se om du vill ta emot elektroniska utskick ifrån föreningen. Avanmäl dig på samma sätt.